“Teknoloji Milyarderleri Arazi Yatırımlarında Yarışıyor: Bill Gates ve Jeff Bezos’un Stratejileri”

Dünyada toprak, giderek daha önemli bir yatırım aracı haline gelirken, teknoloji sektörünün önde gelen milyarderleri de bu alana yöneliyor. Listenin en üst sırasındaki isimlerden biri olan Bill Gates’in toprak yatırımları, İstanbul’un yüzölçümünün yaklaşık üçte birine eşdeğer.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli The Land Report dergisinin “İlk 100 Arsa Sahibi Raporu”na göre, teknoloji firmalarının sahipleri son yıllarda toprak yatırımlarında büyük bir artış gösterdi.

Bill Gates ve Jeff Bezos’un Arazi Yatırımları

Bill Gates, ABD’deki en büyük özel tarım arazisi sahibidir. Jeff Bezos ise sahip olduğu arazilerle bu alanda 25. sırada yer alıyor. Bezos’un mülkü, 420 bin akre (yaklaşık 1,7 milyon dönüm) alan kaplıyor ve bu miktar, İstanbul’un yüzölçümünün yaklaşık üçte birine denk geliyor. İstanbul’un toplam yüzölçümü 5.461 kilometrekare (5,4 milyon dönüm) olarak hesaplanıyor.

Bill Gates’in Tarım Arazi Stratejisi

  1. sırada yer alan Bill Gates, toplamda 270 bin akre (yaklaşık 1 milyon 92 bin dönüm) araziye sahip. Gates, “ABD’deki tarım arazilerinin yalnızca 4 binde 1’ine sahibim. Bu arazileri daha verimli hale getirmek ve daha fazla iş imkanı yaratmak için satın alıyorum,” diyerek yatırımlarının sebebini açıklıyor. Gates, 17 eyalette yer alan bu arazilerle, ülkenin en büyük özel tarım arazisi sahibi unvanına sahiptir.

İlk Beş Arazi Sahibi

The Land Report verilerine göre, listenin zirvesinde 2,4 milyon akre (9,7 milyon dönüm) ile Emmerson Ailesi yer alıyor. Onları 2,2 milyon akre (8,9 milyon dönüm) ile John Malone, 2 milyon akre (8,09 milyon dönüm) ile Ted Turner, 1,7 milyon akre (6,8 milyon dönüm) ile Stan Kroenke ve 1,6 milyon akre (6,4 milyon dönüm) ile Reed Ailesi takip ediyor.

Bu yatırımlar, tarım ve arazi yönetimi alanında önemli değişimlerin önünü açarken, teknolojinin sektördeki etkisini de artırıyor.

kaynak:ENSONHABER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *