Selami Özkul: Empati ve Yaratıcılık Başarı Getiriyor

İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Selami Özkul, Business Channel Türk TV’de katıldığı programda başarılı bir kariyerin sırrını anlattı. Özkul, empati ve kişisel gelişime yaptığı yatırımlarla kariyerinde ilerlediğini vurguladı. İşte Özkul’un açıklamalarından öne çıkanlar:

Üniversite yıllarında aldığı bir tavsiyeyle kişisel gelişime yöneldiğini belirten Özkul, “Kendine yaptığın yatırım her zaman seni ileri taşır. Bu sayede çeşitli topluluklarda yer aldım ve kariyer yolculuğumda fırsatlar elde ettim” dedi. Empatinin iş hayatında kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Özkul, “Birini işe alırken ya da çıkarırken, her zaman kendimi karşımdakinin yerine koyarak hareket ediyorum” ifadesini kullandı.

Özkul ayrıca sanayi sektöründe çalışmanın ve iş güvenliği konularının önemine dikkat çekti. “İş kazalarının önüne geçmek için eğitim ve güvenlik önlemleri şart. Küçük bir ihmal bile büyük sonuçlar doğurabilir” dedi.

Geleceğin iş dünyasında “altın yaka” kavramının öne çıkacağını belirten Özkul, yaratıcı düşüncenin önemine değindi. “Bilgiye her yerden ulaşabiliriz, asıl önemli olan yaratıcılıkla fark yaratmak. Gelecekte yaratıcılık, bilgiden daha değerli hale gelecek” diye konuştu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *