İstanbul Tabip Odası, 10 dakika içerisinde 4 hastaya randevu veren sistemi Bakan Koca’ya şikayet etti

İstanbul Tabip Odası, sosyal medya üzerinden randevu sistemini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şikâyet etti. İddiaya göre yapılan paylaşımda, bir eğitim araştırma hastanesinde 8 Mayıs tarihi için 10 dakika içerisinde 4 hastaya randevu verildi. Yapılan açıklamada İstanbul Tabip Odası, “Bu uygulamanın sağlıkta şiddet ve malpraktis davalarında artış dışında sonuçları olacaktır” denildi.

“SAĞLIK 2 DAKİKAYA SIĞMAZ”

Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerinde yığılmanın önüne geçebilmek için 6 Ekim 2022 tarihinde aldığı kararla randevu süre aralığını 10 dakikadan 5 dakikaya indirilmişti. İstanbul Tabip Odasının yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketleyerek, “İstanbul’da bir eğitim araştırma hastanesinin 8 Mayıs randevu ekranı aşağıdaki gibidir. Sağlık 2 dakikaya sığmaz!” denildi.

“BU UYGULAMA ŞİDDET GETİRECEKETİR”

10 dakika içerisinde 4 hastaya verilen randevunun görselini paylaşan İstanbul Tabip Odası, Fahrettin Kocayı etiketleyerek şu notu düştü, “MHRS ekranında hastaya randevu süresi 10 dakika olarak görülüyor. Aynı 10 dakikaya 3-4 hastaya randevu veriliyor. Doktor ekranı bu şekilde görülüyor. Uyarıyoruz; bu uygulamanın sağlıkta şiddet ve malpraktis davalarında artış dışında sonuçları olacaktır” denildi.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *