Özel’den Erdoğan’a “750 TL Katkı Payı” Tepkisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. Özel, Savunma Sanayii Fonu için kredi kartı limiti 100 bin TL’yi aşan gruptan seçilmesi planlanan 750 TL’lik katkı payına tepki gösterdi.

Öne Çıkan Açıklamalar

  • Savunma Sanayii Fonu Eleştirisi:
    Özel, kalıcı kredi kartlarından alınacak 750 TL katkı ödemesini “Deli Dumrul vergisi” olarak nitelendirdi. “Vergi, kazanan alınır; kredi kartını kullanan değil banka kazanıyor. Vatandaşın sırtına yükleniyorsunuz. Bu bütçenin taslağını çıkaracaksınız” dedi.
  • Amasra Maden Facia Gönderme:
    Özel, 2 yıl önceki Amasra maden kazasında yaşanan ihmalleri hatırlatarak, “Kader planı değil, liyakatsızlık ve denetimsizlik sonucu bir katliam” kullanıldı.
  • Fernas İşçilerinin Eylemleri:
    Soma’da çalışan ve 2 aralıkta hak arama mücadelesi veren işçilere destek veren Özel, tazminat hakları gasp eden şirketin patronunun AKP ile yakın ilişkisini eleştirdi.
  • Gebze ve Ümraniye’de Hayvan Katliamı:
    Özel, belediyelerin hayvanlara yönelik olarak “katliam” olarak tanımlayarak, bu yasayı uygulayacaklarını belirtti.
  • Kadın Cinayetlerine Tepki:
    Özel, cezasızlık anlayışının iktidar tarafından yaratıldığı vurgulandı ve son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekildi.

Yeni Vergi Paketine Ekle

Özel, AKP’nin çeşitli alanlarda vergiler getirmesini de sert sözlerle eleştirdi. “Savunma sanayiine destek yalanıyla her şeyden vergi almaya çalışıyorsunuz. Sırrından da bu paraları alabilmek için hayatta kalmayı kullandılar.

Özel’den Erdoğan’a Uyarı

Konuşmasının sonunda Özel, “Bu tür haksızlıkların hesabını halk ilk seçimde soracak” diyerek muhalefetin tepkisini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

kaynak:  https://www.yenicaggazetesi.com.tr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *