SON DAKİKA! Cem Garipoğlu’nun DNA İncelemesi Sonuçlandı

Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki inceleme tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerin Garipoğlu’na ait olduğunu duyurdu.

Münevver Karabulut Cinayeti
Bu olay, 15 yıl önce İstanbul’da meydana gelen ve Türkiye’nin gündemini sarsan Münevver Karabulut cinayetiyle bağlantılıdır. 3 Mart 2009 tarihinde lise öğrencisi Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmüştü. Karabulut’un cesedi, bir çöp konteynerinde parçalanmış halde bulunmuş ve Garipoğlu, 197 gün boyunca kaçtıktan sonra teslim olmuştu. Garipoğlu’nun cezaevinde intihar ettiği bildirilmişti.

Mezar Açılması Talebi
Münevver Karabulut’un ailesi, Garipoğlu’nun intihar ettiğine inanmayarak mezarın açılmasını talep etti. Mezarı, 3 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Üsküdar’daki Karacaahmet Mezarlığı’nda açıldı ve alınan kemik parçaları Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

DNA İncelemesi Sonucu
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre, Garipoğlu’nun mezarından alınan kemiklerde yapılan DNA incelemesi, Cem Garipoğlu’nun anne ve babasıyla uyumlu sonuçlar verdi. Yapılan incelemeler sonucunda, Garipoğlu’nun 2014 yılında intihar ettiği belirlenen kişiyle birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edildi.

kaynak: https://www.ensonhaber.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *