Meteoroloji’den 16 İle Sarı Kodlu Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu yayımlayarak Türkiye genelinde beklenen hava durumunu duyurdu. Rapora göre, ülkenin büyük bölümünde sağanak yağışlar etkili olacak ve hava sıcaklıkları önemli ölçüde düşecek.

Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor

Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu hakim olacak. Özellikle Marmara, Kuzey Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz ile Osmaniye, Erzurum, Hakkari, Kahramanmaraş, Hatay, Rize ve Artvin gibi illerde gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Marmara ve Kuzey Ege’nin iç bölgeleri, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de sağanakların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

16 İle Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji, 16 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Uyarı yapılan iller arasında Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce yer alıyor.

İstanbul’da Beklenen Hava Durumu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbul için de önemli bir uyarıda bulundu. Yağışların bu akşamdan itibaren etkili olması ve salı günü akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Sıcaklıkların ise kuzeyli rüzgarların etkisiyle 27-29 derece arasında seyreden yaz değerlerinden 8-10 derece birden düşmesi öngörülüyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar

Tahminlere göre, batı kesimlerde hava sıcaklıkları hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacak. Diğer bölgelerde büyük bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve batılı yönlerden hafif esmekle birlikte, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) rüzgar ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den Önlem Uyarısı

Meteoroloji, kuvvetli yağışlar nedeniyle Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yerel kuvvetli yağışların yaşanabileceğini belirterek, olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, beklenen kuvvetli rüzgarlar nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.
   
KAYNAK: En Son Haber (ESH)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *