Meteoroloji’den 25 Eylül 2024 Hava Durumu Raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü için hava durumu raporunu yayımladı. Yeni tahminler, Türkiye’nin kuzeydoğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacağını gösteriyor. Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Samsun ve Ordu’nun iç kesimlerinde ise yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava koşullarının sürmesi öngörülüyor. Sıcaklık Artışı Bekleniyor Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Bu durum, özellikle yaz sıcaklarının etkisini hissettirmeye devam edeceğini gösteriyor. Rüzgar Durumu Rüzgarların, genellikle yurdun batısında kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerinde ise batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bu durum, özellikle açık hava etkinliklerini planlayanlar için dikkate alınması gereken bir faktör.

Bölgesel Hava Durumu

  • Marmara: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus oluşması öngörülüyor. İstanbul’da sıcaklık 27°C, Kocaeli’de ise 30°C olarak tahmin ediliyor.
  • Ege: Bölgenin genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. İzmir’de sıcaklık 29°C, Manisa’da ise 32°C olarak ölçülmesi bekleniyor.
  • Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu bir hava durumu öngörülüyor. Antalya’da 32°C, Adana’da 34°C sıcaklıklar bekleniyor.
  • İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu bir hava görülecek. Sabah ve gece saatlerinde sis ve pus ihtimali bulunuyor. Ankara’nın sıcaklığı 26°C, Eskişehir’in ise 27°C olacak.
  • Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, ancak iç kesimlerinde çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor. Bolu’da 26°C, Sinop’ta ise 27°C sıcaklık öngörülüyor.
  • Orta ve Doğu Karadeniz: Bu bölgede parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor; yerel sağanak yağışlar yaşanması muhtemel. Samsun’da 25°C, Trabzon’da ise 24°C sıcaklık tahmin ediliyor.
  • Doğu Anadolu: Bölgenin genelinde parçalı bulutlu hava şartları etkili olacak. Erzurum’da 21°C, Malatya’da ise 27°C sıcaklık bekleniyor.
  • Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Diyarbakır ve Gaziantep’te sıcaklık 30°C, Şanlıurfa’da ise 31°C olarak tahmin ediliyor.
Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde oluşabilecek sis ve pus nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor  
KAYNAK: Cumhuriyet
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *