Katar Şeyhi Mansoor Al-Thani’den Türkiye’ye Yatırım Mesajı

Katar Şeyhi Mansoor Al-Thani, Türkiye ile olan ilişkilerin derinleştiğini ve Türk halkı ile yatırım yapma niyetinde olduklarını duyurdu. Al-Thani, İstanbul’daki GSA İnovasyon Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, Türkiye’deki yatırım potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti. Katar’ın Türkiye’ye yönelik yatırım planları hakkında bilgi veren Al-Thani, Türkiye ile bağlantı kurma arzusunun yanı sıra, yatırım miktarının önemli olduğunu ancak kesin rakamı şu anda bilmediğini ifade etti. “Türkiye’de start-up’ların büyük bir potansiyeli var ve buradan yüksek getiri elde edileceğine inanıyoruz.” dedi.

“İnsana Yatırım Yapmak Önceliğimiz”

Al-Thani, yatırımlarında geleneksel yöntemlerin dışına çıkarak insan odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini vurgulayarak, “Benim yatırımım insanlara. İnsanlar üzerinden değer üretiyoruz. Bu, sadece projelere yatırım yapmaktan çok daha farklı.” şeklinde konuştu. Yatırımlarını insanların üzerine inşa etmek istediğini belirten Al-Thani, bu yaklaşımın kendisini memnun ettiğini ifade etti.

“Yatırım Miktarı Birkaç Milyon Dolar”

Katar Şeyhi, Türkiye’de büyük yatırım miktarlarından bahsetmediklerini ancak yatırım getirilerinin yüksek olacağını söyledi. “Miktar olarak birkaç milyon dolarlık yatırımlardan söz edebiliriz.” diyen Al-Thani, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik alanlarına odaklanmanın önemine dikkat çekti.

“Geleneksel Yöntemler Yetersiz”

Katar’ın Türkiye’deki yatırımlarına değinen Al-Thani, mevcut ekonomik durumu ve yatırım ortamını değerlendirerek, küresel ekonomiye daha yenilikçi bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini vurguladı. “Geleneksel yöntemler işe yaramıyor. Sürdürülebilir bir ekonomi oluşturmak için yeteneklere dayalı bir yaklaşım benimsemek zorundayız.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelmesi, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin daha da güçleneceği sinyallerini veriyor.
 
KAYNAK: En Son Haber (ESH)
KAYNAK: Anadolu Ajansı (AA)
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *